Adverteren

Alleen op vakantie, hoe geweldig is dat?


Vakantie 17 May 2021
Alleen op vakantie, hoe geweldig is dat?

Mensen zijn van nature groepsdieren. We vinden het prettig om er samen op uit te gaan, samen te werken in dezelfde ruimte en de meeste mensen gaan het liefst met de partner, vrienden, familie of zelfs collega’s op vakantie. Samen op vakantie heeft natuurlijk een aantal voordelen. Je bent altijd in gezelschap van anderen, dus wanneer er iets gebeurd, is hulp dichtbij. Je bepaalt samen waar je heen gaat, wat je eet, waar je overnacht en hebt altijd iemand om een praatje mee te maken. Mensen die alleen op vakantie gaan, zullen deze voordelen niet hebben, maar dat betekent niet dat alleen op reis helemaal geen voordelen heeft. Sterker nog, mensen die in hun jonge jaren alleen op vakantie gaan, zullen dit in hun latere leven veel vaker doen en hebben daarbij minder behoefte aan de veiligheid die reizen met anderen met zich meebrengt. 

Voordelen alleen op reis gaan

Mensen die gewend zijn om samen met anderen op vakantie te gaan, zien alleen op vakantie gaan vaak als iets een zeer eenzame aangelegenheid. Je hebt immers niemand om mee te praten, moet alles zelf uitvogelen en beslissen en wanneer er problemen zijn tijdens je vakantie, sta je er helemaal alleen voor. Maar voor mensen die graag alleen op vakantie gaan, zijn dat nu juist precies de grootste voordelen van het alleen reizen. 

Wanneer je alleen op vakantie gaat, ben je van niemand afhankelijk. Je bepaalt alles lekker zelf en hoeft bij het maken van je keuzes met niemand rekening te houden. Je kiest je eigen restaurantje uit om te eten, slaapt in de accommodatie van je voorkeur en bezoekt alleen toeristische attracties die jou aanspreken. Daarmee benut je niet alleen de tijd die je hebt voor je vakantie het meest effectief, maar heb je ook voor een groot deel in eigen hand wat je uiteindelijk betaalt voor je vakantie. En wanneer er behoefte is aan een praatje, zijn er altijd wel locals te vinden die contact met iemand uit een ander land doorgaans geweldig vinden. 

Wie alleen op vakantie gaat, zal ervaringen en vaardigheden opdoen die men niet of nauwelijks leert wanneer men in groepsverband reist. Zelfstandigheid, zelfredzaamheid en oplossingsgericht denken zijn slechts een paar voorbeelden. Alleen op vakantie geeft je het gevoel helemaal los en vrij te zijn van de wereld die je, al is het maar voor een korte periode, zo graag even helemaal wilt vergeten. 

Geld besparen op je energierekening
Geldzaken 20 Jun 2021

Geld besparen op je energierekening

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen