Adverteren

Geld besparen op je energierekening


Geldzaken 20 Jun 2021
Geld besparen op je energierekening

Jaarlijks stappen ruim zes miljoen mensen over naar een andere energieleverancier. Dit doen ze niet zozeer omdat ze ontevreden zijn over de diensten of service van hun huidige leverancier, maar omdat overstappen een behoorlijk voordeel kan opleveren. Dat voordeel kan soms wel oplopen tot €300,- of €400,- per jaar. Een groot aantal huishoudens maakt van dit voordeel gebruik, maar bijna net zoveel mensen doen dit niet. En dat is zonde, want daarmee doen zij zichzelf echt tekort. Overstappen naar een andere energieleverancier is relatief eenvoudig en kun je helemaal zelf regelen. Doe dit echter wel op tijd, want je hebt maar iets meer dan een maand de tijd om over te stappen naar een andere leverancier. 

Waarop letten bij het kiezen van een nieuwe energieleverancier

De belangrijkste reden om over te stappen naar een andere energieleverancier, is dat het je voordeel moet opleveren. Om ervoor te zorgen dat je inderdaad minder gaat betalen dan bij je huidige leverancier, let je met name op de volgende zaken:

Enkel of dubbel tarief

Voor mensen die overdag werken en in de avonduren de meeste energie verbruiken, is het aan te bevelen goed te letten op de verschillen tussen enkele en dubbele tarieven. Bij een enkel tarief betaal je een vast tarief voor elk moment van de dag. Bij dubbele tarieven betaal je overdag een ander tarief dan in de avonduren. Dit kan je zeker over de duur van je contractperiode genomen, behoorlijk wat gel;d schelen.

Flexibel of vast tarief

Bij een flexibel tarief worden energietarieven vastgesteld op basis van de actuele energieprijzen. Dit kan voordelig uitpakken, maar kan ook duurder zijn wanneer plotseling de energieprijzen stijgen. Bij een vast tarief wijzigen de energietarieven gedurende je contractperiode niet. Je weet dus precies wat je voor je energie betaalt. 

Bonussen

Kiezen voor een vast tarief is niet alleen handig voor klanten, maar ook voor energieleveranciers. Om die reden kun je bij veel energieleverancier pakketten afnemen die gebaseerd zijn op vaste tarieven en wat aanvullende voorwaarden en daarbij een aantrekkelijke financiële bonus ontvangen. Dat kan soms wel een paar honderd euro zijn. Kijk dus altijd even of de energieleverancier die je op het oog hebt, een bepaalde bonus aanbiedt. 

Bepaalde tijd of onbepaalde tijd

Doorgaans is het gebruikelijk dat men eenmaal per jaar de mogelijkheid heeft om over te stappen. Dit, omdat de meeste mensen een contract voor bepaalde tijd aangaan (1 jaar). Dit is voordeliger dan een contract aangaan voor onbepaalde tijd, waarbij je wel de mogelijkheid hebt om tussentijds over te stappen.

Geld besparen op je energierekening
Geldzaken 20 Jun 2021

Geld besparen op je energierekening

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen